DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Zuurkool brandade met knolselderij en venkel

Hoofdgerecht Gemiddeld 50 minuten
(0)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Verwarm de oven voor op 175°C. Stap 2 Schil en snijd de aardappelen en de knolselderij in gelijke stukken. Halveer de venkel, verwijder de harde kern en snijd fijn. Kook de aardappelen met de groente, een teentje knoflook en 2 takjes tijm in 18 minuten gaar in water met zout. Stap 3 Verwarm intussen een hapjespan met de slagroom en ruim zout. Pocheer de vis in 5 - 8 minuten gaar in de slagroom. Haal de vis uit de slagroom en trek met twee vorken in kleine vlokjes uit elkaar. Bewaar de slagroom. Stap 4 Spoel de zuurkool en laat uitlekken in een vergiet. Stap 5 Giet de aardappelen met groente af, verwijder de tijm. Stamp met een pureestamper de aardappelen met een flinke scheut warme slagroom. Voeg de vis toe en stamp samen tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Stap 6 Meng de zuurkool met de mosterd en de helft van de warme slagroom. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verdeel de zuurkool over de ovenschaal. Schep er de puree op en bestrooi met paneermeel. Besprenkel met olijfolie. Gratineer 20 tot 25 minuten in de oven, tot de brandade goudbruin en warm is.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - ovenschaal- vergiet- pureestamper
Voedingswaarden (per portie)
Energie 702 kcal
Eiwit 31 g
Koolhydraten 52 g
Vet 37 g
Waarvan verzadigd 17 g
Trefwoorden
winterOvenrecepten