Ga naar de hoofdinhoud

Zalmrolletjes met groene asperge

4 personen Gemiddeld 30 minuten Voorgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de Parmezaanse kaas fijn. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat 4 hoopjes Parmezaanse kaas. Bak ze 10 minuten in de oven tot ze plat en krokant zijn. Laat afkoelen. Breng een pan ruim water aan de kook. Snijd de kontjes van de asperges af en blancheer ze in 3 minuten gaar. Giet af en spoel koud. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de plakjes gerookte zalm zo dat je 12 reepjes van zo’n 4 cm breed krijgt. Besmeer met roomkaas en rol er een asperge in op. Leg op elk bord wat rucola en leg er drie aspergerolletjes op. Verdeel de zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten erover en besprenkel met de truffelolie. Maak af met een Parmezaan kletskop.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 259 kcal
Eiwit 14 g
Koolhydraten 8 g
Vet 19 g
Waarvan verzadigd 6 g
Trefwoorden recepten