Ga naar de hoofdinhoud

Witlofsalade met tonijn, appel en dressing van verse gember

4 personen Eenvoudig 15 minuten Lunch

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Laat de tonijn uitlekker. Snijd de peterselie grof. Verwijder de kontjes en snijd de witlof elk in 4 dikke plakken; haal dan de blaadjes uit elkaar. Rooster voorzichtig de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze licht verkleuren. Rasp de verse gember of hak hem heel fijn. Verwijder de klokhuizen van de appels en snijd ze ongeschild in kleine stukjes. Verdeel de tonijn in kleine vlokjes. Meng alle ingrediënten tot een salade en breng op smaak met wat zout. Strooi als laatste de sesamzaadjes erover. Serveer met knapperig brood.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 195 kcal
Eiwit 19 g
Koolhydraten 17 g
Vet 5 g
Waarvan verzadigd 1 g
Trefwoorden doordeweekrecepten