DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Witlof tarte tatin

Hoofdgerecht Gemiddeld 50 minuten
(1)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd bij de struikjes een dun plakje van het kontje af, de blaadjes moeten nog wel aan elkaar zitten. Snijd de struikjes in de lengte in vieren. Stap 2 Bestrijk de bodem van de taartvorm royaal met de boter. Strijk daarna de mosterd erover uit. Strooi er suiker en tijmblaadjes erover. Leg de stukken witlof als een bloem in de vorm met de kontjes naar het midden, de snijkanten naar beneden. Dek de witlof af met de plakken ham. Stap 3 Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak. Rol ze uit tot een ronde lap van 30 cm. Leg de deeglap op de ham en druk de rand naar beneden. Zorg dat hier en daar langs de rand het deeg niet helemaal aansluit, zodat het vocht kan verdampen. Stap 4 Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de tarte tatin in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Snijd zo nodig het deeg los van de rand. Leg een platte schaal op de vorm en keer ze samen. Laat de tarte tatin op de schaal glijden. Lekker met een frisse salade.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - dichte metalen taartvorm (Ø 25-26 cm)
Voedingswaarden (per portie)
Energie 445 kcal
Eiwit 11 g
Koolhydraten 34 g
Vet 29 g
Waarvan verzadigd 19 g
Trefwoorden
ovengerechttarte tatinwitlofrecepten