Ga naar de hoofdinhoud

Viscurry ovenschotel met zoete aardappeldakje

4 personen Gemiddeld 45 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in circa 20 minuten gaar in water met zout. Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Giet de aardappelen af en stamp met de limoenrasp en 4 el olijfolie tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout. Verhit intussen 2 el olijfolie in een hapjespan en roerbak de spinazie 3 minuten tot deze geslonken is. Schep uit de pan op een bord. Verhit 1 el olijfolie in de pan en roerbak de currypasta 1 minuut. Voeg de kokosmelk toe, meng door de currypasta en breng aan de kook. Neem van het vuur en breng op smaak met de vissaus, het limoensap en eventueel zout. Snijd de kabeljauw in gelijke stukken en leg samen met de garnalen in een ovenschaal. Verdeel de spinazie er in porties tussen en schenk het kokoscurrymengsel erover. Verdeel de zoete aardappelpuree erover en maak met een vork een mooi patroon aan de bovenkant. Besprenkel met de rest van de olijfolie en bak in 20-25 minuten goudbruin in de oven. Garneer de ovenschotel met de koriander.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 809 kcal
Eiwit 25 g
Koolhydraten 61 g
Vet 49 g
Waarvan verzadigd 22 g
Trefwoorden ovenschotelrecepten