Voor undefined persoon
Viscurry ovenschotel met zoete aardappeldakje
Hoofdgerecht Gemiddeld 45
minuten
Hoofdgerecht Gemiddeld
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in circa 20 minuten gaar in water met zout. Stap 2 Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Giet de aardappelen af en stamp met de limoenrasp en 4 el olijfolie tot een smeuïge puree. Stap 3 Breng op smaak met peper en zout. Verhit intussen 2 el olijfolie in een hapjespan en roerbak de spinazie 3 minuten tot deze geslonken is. Stap 4 Schep uit de pan op een bord. Verhit 1 el olijfolie in de pan en roerbak de currypasta 1 minuut. Voeg de kokosmelk toe, meng door de currypasta en breng aan de kook. Stap 5 Neem van het vuur en breng op smaak met de vissaus, het limoensap en eventueel zout. Stap 6 Snijd de kabeljauw in gelijke stukken en leg samen met de garnalen in een ovenschaal. Verdeel de spinazie er in porties tussen en schenk het kokoscurrymengsel erover. Stap 7 Verdeel de zoete aardappelpuree erover en maak met een vork een mooi patroon aan de bovenkant. Stap 8 Besprenkel met de rest van de olijfolie en bak in 20-25 minuten goudbruin in de oven. Garneer de ovenschotel met de koriander.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 809 kcal
Eiwit 25 g
Koolhydraten 61 g
Vet 49 g
Waarvan verzadigd 22 g