Hoofdgerecht Eenvoudig
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Snij de aardappelen in stukken en kook deze in een pan met een flinke bodem kokend water met wat zout in 15-20 minuten gaar. Schaaf of snijd intussen de venkelknol in flinterdunne reepjes. Stap 2 Wrijf de tartaartjes in met 1½ eetlepel olijfolie en bak ze in een hete koekenpan in 4-6 minuten mooi bruin en vanbinnen rosé. Houd de tartaartjes warm op een bord onder aluminiumfolie. Stap 3 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met 1½ eetlepel olijfolie en melk tot een smeuïge puree. Roer hand voor hand de venkel en veldsla erdoor. Stap 4 Warm de stamppot al omscheppend door tot de veldsla begint te slinken en de venkel wat zachter wordt. Roer 100 ml water door het bakvet van de tartaartjes. Kook op hoog vuur in tot een jus. Serveer de stamppot met een kuiltje jus en een tartaartje erop.
Aanvullende benodigdheden - pureestamper
Voedingswaarden (per portie)
Energie 500 kcal
Eiwit 18 g
Koolhydraten 52 g
Vet 18 g
Waarvan verzadigd 5 g