DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Traybake spruiten en pompoen

Hoofdgerecht Gemiddeld 45 minuten
(2)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Stap 2 Was de krieltjes en leg met de ovengroente op de met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie en bestrooi met paprikapoeder, zout, versgemalen peper. Stap 3 Pel de knoflook en pers uit, houd de helft apart. Schep de krieltjes en groente om met de helft van de knoflook. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Stap 4 Bak 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Snijd intussen de rookworst in schuine plakjes van 1 cm. Voeg na 10 minuten de rookworst toe aan de bakplaat. Schep om met de krieltjes, pompoen, spruiten en rode ui en zet voor 15 minuten terug in de oven. Stap 5 Maak intussen de salsa verde. Rasp de citroen en zet apart. Verwijder de steeltjes van de basilicum en peterselie. Hak de kruiden grof en doe in een maatbeker. Pers het citroensap uit en voeg met 2 el olie toe aan de verse kruiden. Schep er de kappertjes bij en pureer met de staafmixer tot een gladde salsa. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Stap 6 Bestrooi de gegaarde groente met 1 el citroenrasp en schep de salsa verde over de traybake. Serveer direct.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - bakplaat- bakpapier- rasp- staafmixer- knoflookpers
Voedingswaarden (per portie)
Energie 518 kcal
Eiwit 18 g
Koolhydraten 38 g
Vet 31 g
Waarvan verzadigd 9 g
Trefwoorden
winterrecepten