Ga naar de hoofdinhoud

Tonijnbroodjes

4 personen Eenvoudig 40 minuten Tussendoortje

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tonijn en mais uitlekken. Snijd de bosui en jalapeno heel fijn. Meng de tonijn, mais, bosui, jalapeno, komijn en crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het deeg in 8 gelijke porties. Vorm van elke portie een balletje. Rol elk deegballetje uit tot een deegrondje van 10 cm ø. Schep 1/8 van de tonijnvulling op een deegrondje en vouw het deeg eromheen tot een bolletje. Maak zo nog 7 bolletjes. Leg de bolletjes met de vouwkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkanten met een beetje water en bestrooi met de sesamzaadjes. Bak in circa 15-20 minuten goudbruin en gaar in de oven. Serveer de gevulde broodjes warm of op kamertemperatuur.
Aanvullende benodigdheden - bakpapier
Voedingswaarden (per portie)
Energie 392 kcal
Eiwit 21 g
Koolhydraten 45 g
Vet 13 g
Waarvan verzadigd 3 g
Trefwoorden onthegolunchrecepten