DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Sushibowl met gestoomde broccoli

Lunch Eenvoudig 30 minuten
(4)
Lunch Eenvoudig

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over een grote platte schaal en laat afkoelen tot lauwwarm. Voeg de rijstazijn en snufje zout toe en schep om. Stap 2 Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in stukjes. Doe de broccoli in een stoommand en stoom ze in een steamer of in een pan boven een laag kokend water in 10 minuten beetgaar. Stap 3 Halveer de avocado overlangs doormidden, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in reepjes. Snijd de komkommers in plakjes. Meng de wasabi met 2 eetlepels water door de mayonaise. Stap 4 Schep de sushirijst in vier kommen en verdeel de broccoli, avocado, komkommer, surimi chunks en sushi gember erover. Schenk de wasabimayonaise er in streepjes over. Lekker met geroosterde sesamzaadjes.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 645 kcal
Eiwit 24 g
Koolhydraten 54 g
Vet 35 g
Waarvan verzadigd 4 g
Trefwoorden
broccolirecepten