DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Stickyrijst met krokante kip

Hoofdgerecht Gemiddeld 45 minuten
(0)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Maal de tortillachips fijn in de blender. Splits de eieren en bewaar het eigeel. Stap 2 Snijd de kipfilet in repen van 1 cm dik. Haal de kipfilet door het eigeel en daarna door de tortilla chips crunch. Herhaal dit bij alle stukken kip en leg op een bord. Stap 3 Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng de rijstazijn en hummus erdoor en breng op smaak met zout en peper. Stap 4 Verhit intussen een pan met 3 el zonnebloemolie en bak de kipfilet in 8 minuten krokant en gaar. Stap 5 Verdeel de snoeppaprika’s over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hier 1 el olijfolie over. Stap 6 Plaats de paprika 15 minuten in de oven tot deze gepoft zijn. Breng op smaak met zout en peper. Stap 7 Verdeel de stickyrijst over de borden en verdeel hier de gepofte paprika, sojabonen en krokante kipfilet over.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - blender
Voedingswaarden (per portie)
Energie 851 kcal
Eiwit 58.7 g
Koolhydraten 90.3 g
Vet 26.3 g
Waarvan verzadigd 5.1 g
Trefwoorden
receptenweekend