Ga naar de hoofdinhoud

Steakfriet

4 personen Gemiddeld 45 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook intussen voor de tartaarsaus de eieren in 8 minuten hard, laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren, augurken, kappertjes en de helft van de bieslook fijn. Meng met de dragon door de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verwijder 3 cm van de onderkant van de asperges en halveer ze. Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstukken in 4 minuten rosé van binnen. Keer halverwege. Laat verpakt in aluminiumfolie 10 minuten rusten. Snijd in dunne plakjes. Bak in het achtergebleven bakvet de asperges 3 minuten op hoog vuur. Snijd de rest van de bieslook fijn. Schep de friet op een grote schaal en verdeel er de plakjes biefstuk en asperges overheen. Garneer met de bieslook en serveer met de tartaarsaus. Lekker met een groene salade.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 673 kcal
Eiwit 11 g
Koolhydraten 51 g
Vet 36 g
Waarvan verzadigd 11 g
Trefwoorden weekmenurecepten