Ga naar de hoofdinhoud

Quinoabowl met gegrilde pompoen

4 personen Gemiddeld 25 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwijderde pitten uit de pompoen en snijd het vruchtvlees in repen van 1 cm. Schep om met de olijfolie, komijn, paprikapoeder, peper en zout. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de pompoenrepen in delen in circa 8 minuten gaar. Keer halverwege. Bereid intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de paprika uitlekken en snijd in blokjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd 2/3 van de basilicum in reepjes. Meng de paprika, basilicum, rasp en sap van de citroen door de quinoa en breng op smaak met peper en zout. Schep in vier kommen en verdeel de gegrilde pompoen en burrata erover. Garneer met de rest van de basilicum.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 448 kcal
Eiwit 18 g
Koolhydraten 37 g
Vet 24 g
Waarvan verzadigd 8 g
Trefwoorden pompoenweekmenureceptenburrata