Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Schil de pompoen en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 2 cm. Kook de pompoen in een pan met ruim water in ongeveer 15 minuten zacht en gaar. Giet af en zet de pan met de pompoen terug op het vuur. Stap 2 Voeg de melk en de havermout toe en breng roerend aan de kook. Zet zodra de melk kookt het vuur laag en laat nog 15 minuten langzaam pruttelen. Stap 3 Voeg de kaneel en de siroop al roerend toe en druk de pompoen fijn. Schep de pap in 4 kommen. Lekker met amandelschaafsel of pecannoten.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 359 kcal
Eiwit 14 g
Koolhydraten 57 g
Vet 7 g
Waarvan verzadigd 2 g