Ga naar de hoofdinhoud

Plaattaart met witlof, ham en kaas

4 personen Eenvoudig 75 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd een klein stukje van de onderkanten en halveer de stronkjes witlof in de lengte en snijd in repen van 1 cm. Schep in een kom de witlof om met de olie, tijm en versgemalen peper. Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Meng de helft van de geraspte kaas door de crème fraîche en verdeel het mengsel over de bodem. Houd 4 cm rand over. Verdeel de ham- en witlofreepjes over de crème fraîche. Vouw de rand van het deeg over de vulling en bestrooi de rand met de rest van de kaas. Bak de plaattaart onderin de oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Snijd intussen de peterselie fijn. Neem de plaattaart uit de oven en garneer met de peterselie.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 686 kcal
Eiwit 23 g
Koolhydraten 35 g
Vet 49 g
Waarvan verzadigd 25 g
Trefwoorden weekmenurecepten