Hoofdgerecht Eenvoudig
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd een klein stukje van de onderkanten en halveer de stronkjes witlof in de lengte en snijd in repen van 1 cm. Stap 2 Schep in een kom de witlof om met de olie, tijm en versgemalen peper. Stap 3 Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Stap 4 Meng de helft van de geraspte kaas door de crème fraîche en verdeel het mengsel over de bodem. Stap 5 Houd 4 cm rand over. Stap 6 Verdeel de ham- en witlofreepjes over de crème fraîche. Vouw de rand van het deeg over de vulling en bestrooi de rand met de rest van de kaas. Stap 7 Bak de plaattaart onderin de oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Stap 8 Snijd intussen de peterselie fijn. Neem de plaattaart uit de oven en garneer met de peterselie.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 686 kcal
Eiwit 23 g
Koolhydraten 35 g
Vet 49 g
Waarvan verzadigd 25 g