Ga naar de hoofdinhoud

Pasta met balsamico-kersen en burrata

4 personen Gemiddeld 30 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Bereid de Cappellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ontpit de kersen en hak de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en chilipoeder 2 minuten aan. Voeg de kersen toe en bak in 2 minuten zacht. Voeg de balsamico toe en laat iets inkoken. Giet de pasta af, bewaar een kopje van het kookvocht en schep de pasta bij het kersenmengsel. Schep goed om, zodat de pasta bedekt is met het kersen-balsamico sap. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over 4 borden. Scheur de burrata en leg op elk bord een halve bol. Bestrooi met extra verse peper en de blaadjes basilicum. Lekker met een groene salade
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 467 kcal
Eiwit 18 g
Koolhydraten 60 g
Vet 16 g
Waarvan verzadigd 7 g
Trefwoorden kersenrecepten