DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Paddenstoelenrendang met roerbakgroenten

Hoofdgerecht Gemiddeld 35 minuten
(0)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de buitenste bladeren van de stengels citroengras en kneus de stengels met de achterkant van een mes. Stap 2 Snijd de shiitake en oesterzwammen in repen. Stap 3 Verhit 2 el olie in een pan met dikke bodem en fruit de boemboe rendang en de helft van de knoflook en gember 2 minuten op laag vuur. Stap 4 Voeg de kokosmelk en het citroengras toe en breng aan de kook. Voeg de paddenstoelen toe en laat op laag vuur, zonder deksel 20 minuten zachtjes koken. Stap 5 Breng op smaak met 2 el ketjap en versgemalen peper. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stap 6 Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de rest van de knoflook en gember 1 minuut. Voeg de wokgroenten toe en roerbak 5 minuten. Stap 7 Breng op smaak met de rest van de ketjap en versgemalen peper. Serveer ¾ van de paddenstoelenrendang met de roerbakgroenten en de rijst. Stap 8 Bewaar de rest van de rendang voor tosti van de volgende dag. Stap 9 Lekker met koriander.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 678 kcal
Eiwit 12 g
Koolhydraten 79 g
Vet 33 g
Waarvan verzadigd 19 g
Trefwoorden