DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Paddenstoelenlasagne

Hoofdgerecht Gemiddeld 55 minuten
(2)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Stap 2 Schil de pompoen en verwijder de pitten en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Stap 3 Verhit een hapjespan met 2 el olie en fruit de ui. Voeg de champignons toe en bak 8 minuten op hoog vuur. Stap 4 Verwarm intussen in een steelpan de melk en verkruimel er het bouillonblokje boven. Klop los met het zakje ‘besciamella’ (witte saus) uit het pak. Stap 5 Roer goed door en schep de champignons door de gebonden saus. Breng op smaak met cayennepeper. Stap 6 Verhit de hapjespan opnieuw met 2 el olie en bak de pompoen op hoog vuur 5 minuten aan. Stap 7 Blus af met 450 ml water en roer er het zakje ‘tomatensaus’ uit het pak door. Breng aan de kook. Breng op smaak met versgemalen peper. Stap 8 Schep een dun laagje pompoen-tomatensaus in de ovenschaal. Dek af met lasagnevellen, een dunne laag pompoen-tomatensaus en een deel van de paddenstoelensaus. Herhaal in dunne lagen en eindig met een laag paddenstoelensaus. Stap 9 Bestrooi met geraspte kaas. Bak de lasagne in de oven in 30 - 35 minuten goudbruin en gaar.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - ovenschaal
Voedingswaarden (per portie)
Energie 678 kcal
Eiwit 26 g
Koolhydraten 65 g
Vet 33 g
Waarvan verzadigd 15 g
Trefwoorden
Paddenstoelenlasagnerecepten