DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Opperdoezer salade met makreel

Lunch Eenvoudig 25 minuten
(2)
Lunch Eenvoudig

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Snipper de ui heel fijn. Meng de ui in een kom met 75 ml wijnazijn. Schil de biet met een dunschiller. Snijd de biet eerst in plakken van 5 mm en daarna in blokjes van 5 mm. Meng de bietblokjes in een kom met 75 ml wijnazijn. Laat de ui en biet 3-4 uur marineren. Stap 2 Boen de aardappelen schoon onder stromend water, wrijf met een borstel de loszittende schil eraf. Snijd de aardappel in plakken van 2 cm dik, snijd deze plakken in blokjes van 2 cm. Leg de aardappelen in een stoommandje en hang dit in een pan boven kokend water. Dek af en stoom de aardappelblokjes in 10-15 minuten beetgaar. Stap 3 Verdeel intussen de makreel in stukken. Laat de rode ui en biet in een zeef uitlekken. Klop in een schaal een dressing van 50 ml witte-wijnazijn, mosterd, olijfolie, fijngeknipte bieslook en wat zout en versgemalen peper. Laat de gare aardappelblokjes even iets uit lekken en snijd ondertusksen de augurk in plakjes. Schep de aardappelen warm door de dressing. Schep ook de makreel, augurkplakjes en de rode ui erdoor. Stap 4 Snijd de kontjes van de kropjes sla, maak de blaadjes los en verdeel ze over vier borden. Schep de aardappelsalade erop en strooi de bietblokjes erover.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 425 kcal
Eiwit 14 g
Koolhydraten 33 g
Vet 25 g
Waarvan verzadigd 5 g
Trefwoorden
aardappelsaladeopperdoezersalade met makreelreceptenvoorjaarssalade