Ga naar de hoofdinhoud

Open knolselderijlasagne

4 personen Moeilijk 40 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Schil de knolselderij en snijd in 16 dunne plakken. Kwast de plakken in met 2 el olijfolie. Verhit de grillpan. Bak de plakken knolselderij 2 minuten per kant, tot ze zacht zijn en er mooie grillstrepen ontstaan. Ris de blaadjes van de oregano en hak de knoflook fijn, halveer de cherrytomaten. Houd 1/3 van de oregano apart voor de garnering. Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de oregano en knoflook 2 minuten aan. Voeg handje voor handje de spinazie toe en laat slinken. Voeg de cherrytomaatjes toe en bak 2 minuten mee. Schep uit de pan. Schenk de slagroom en witte wijn in de pan en breng aan de kook. Verkruimel de blauwe kaas erin en roer op laag vuur tot een romige saus. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Leg op elk bord een plak knolselderij en schep er de helft van het spinaziemengsel op, leg er vervolgens weer een plak knolselderij op en schep er de helft van de roomsaus overheen. Herhaal de stappen en eindig met een plak knolselderij. Bestrooi de knolselderij met de achtergehouden oregano en de pijnboompitten. Serveer met de witlof-appelsalade.
Aanvullende benodigdheden - Grillpan
Voedingswaarden (per portie)
Energie 774 kcal
Eiwit 22 g
Koolhydraten 24 g
Vet 60 g
Waarvan verzadigd 26 g
Trefwoorden recepten