Ga naar de hoofdinhoud

No bake aardbeientaart

4 personen Gemiddeld 210 minuten Gebak

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Ontdooi de aardbeien. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Verwijder de pitten uit de dadels. Maal de noten, dadels, honing, citroenrasp en pindakaas tot een plakkerig geheel. Verdeel met de bolle kant van een lepel egaal over de bodem en randen van de taartvorm. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Doe intussen de diepvriesaardbeien met 300 ml water en de siroop in een hoge beker. Pureer met een staafmixer tot een glad mengsel. Breng met de agar agar in een steelpan aan de kook. Laat 2 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met 2 el citroensap en laat iets afkoelen. Schenk de aardbeiensaus in de taartbodem. Halveer de verse aardbeien en verdeel erover. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Lekker met verse munt en pure chocoladeschaafsel.
Aanvullende benodigdheden - keukenmachine- lage metalen taartvorm met uitneembare bodem (Ø 23-25 cm)
Voedingswaarden (per portie)
Energie 553 kcal
Eiwit 15 g
Koolhydraten 38 g
Vet 35 g
Waarvan verzadigd 5 g
Trefwoorden aardbeienrecepten