DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Mexicaanse runderstoof met tortilla’s

Hoofdgerecht Gemiddeld 205 minuten
(0)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Snijd het vlees in blokjes. Snipper de ui. Verkruimel het bouillonblokje. Stap 2 Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan op middelhoog vuur. Stap 3 Bestrooi de blokjes sukadelap met peper en zout en bak ze in porties in 3 minuten rondom bruin in de olie. Schep op een bord. Stap 4 Fruit de ui in de rest van de olie in 5 minuten glazig en iets bruin. Strooi de kruidenmix erover en bak 1 minuut mee. Stap 5 Voeg het verkruimelde bouillonblokje en de kaneelstok toe, doe de sukadelapblokjes terug in de pan met eventuele vleessappen van het bord en schep om. Stap 6 Giet er ½ liter kokend water bij. Zorg dat het vlees net onderstaat. Zo niet, giet er nog wat extra water bij. Stap 7 Doe het deksel op de pan, breng aan de kook en draai dan het vuur omlaag. Stap 8 Laat het vlees 2½ -3 uur stoven, tot het mals en gaar is en het vocht ingekookt tot een dikke saus. Stap 9 Voeg de laatste 15 minuten de chilibonen toe. Haal voor het serveren de kaneelstok uit de runderstoof. Stap 10 Proef en breng het gerecht eventueel op smaak met peper. Serveer met de tortilla’s, zure room en salsa
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 765 kcal
Eiwit 58 g
Koolhydraten 60 g
Vet 30 g
Waarvan verzadigd 11 g
Trefwoorden
recepten