Ga naar de hoofdinhoud

Kruidige gehaktballetjes met geroosterde druiven

4 personen Gemiddeld 45 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 C. Snijd de knoflook fijn en meng met de ras el hanout, het paneermeel, peper en zout door het gehakt. Draai 16 balletjes van het gehakt. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Leg intussen de druiven op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de rest van de olijfolie en de balsamicoazijn. Rooster 10 minuten in de oven. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de peterselie fijn en hak de walnoten grof. Meng de helft van de peterselie door de couscous en schep in een ovenschaal. Verdeel de gehaktballetjes met het bakvocht erover. Neem de druiven uit de oven en schik deze tussen de gehaktballetjes. Schenk het bakvocht er ook bij en bestrooi met de walnoten. Zet de couscous nog 10 minuten in de oven. Garneer met de rest van de peterselie.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 786 kcal
Eiwit 38 g
Koolhydraten 78 g
Vet 34 g
Waarvan verzadigd 7 g
Trefwoorden lactosevrijopwarmenrecepten