DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Kerstkoekjes met ijs

Nagerecht Gemiddeld 125 minuten
(0)
Nagerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Meng de bloem en ¼ tl zout in een kom en zet apart. Stap 2 Klop de boter en de suiker in de keukenmachine tot een luchtige massa. Klop vervolgens het ei en vanille-extract erbij. Stap 3 Spatel de bloem door het botermengsel en meng tot een deeg. Stap 4 Maak een bal van het deeg en druk plat. Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast. Stap 5 Verwarm de oven voor op 175 ᵒC en rol het deeg met een roller tot een ½ cm dikte. Steek de koekjesvorm uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg deze voor 30 minuten in de koelkast of diepvries. Stap 6 Bak de koekjes +/- 15 minuten in het midden van de oven. Draai de bakplaat halverwege. Laat vervolgens volledig afkoelen. Stap 7 Haal het ijs uit de vriezer en steek met het koekvormpje een ster uit het ijs. Leg de vorm op 1 van de koekjes en druk het andere koekje er zachtjes tegenaan. Als het ijs te zacht wordt leg de ijskoekjes dan even terug in de vriezer. Stap 8 Presenteer op een mooi bord en maak af met wat gezeefde (roze) en witte poedersuiker.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - keukenmachine- deegroller- ster koekvorm
Voedingswaarden (per portie)
Energie 1170 kcal
Eiwit 15 g
Koolhydraten 167 g
Vet 49 g
Waarvan verzadigd 34 g
Trefwoorden
kersttoetjenagerechtrecepten