DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Hartige taart met kaas en tomaatjes

Hoofdgerecht Gemiddeld 65 minuten
(0)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Breng in een steelpan het water met wat zout aan de kook en strooi de rijst erin. Stap 2 Kook deze in acht minuten zachtjes gaar en laat de rijst een kwartier minuten staan. Stap 3 Rasp de kaas op een grove rasp boven een kom. Stap 4 Verwarm de oven voor op 200°C. Stap 5 Doe de rijst met een derde van de geraspte kaas in de keukenmachine en breek er een ei boven. Stap 6 Voeg de olijfolie toe. Stap 7 Meng alles al draaiend tot een plakkerig deeg, voeg als het nodig is een extra eetlepel water toe. Stap 8 Doe het deeg over in de vorm en druk het met je hand en je vingers over de bodem uit tot een dunne laag, die ook de rand van de vorm tot bovenaan bedekt. Stap 9 Maak de paprika's schoon: snijd ze in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Stap 10 Snijd de paprika's in dunne reepjes. Stap 11 Knip de sprietjes bieslook boven een kommetje in kleine stukjes. Stap 12 Breek de rest van de eieren boven een kom. Stap 13 Voeg de yoghurt en de overgebleven geraspte kaas toe en roer alles goed door elkaar. Stap 14 Voeg de stukjes paprika en bieslook toe en maal er wat peper boven. Stap 15 Roer alles goed door elkaar. Stap 16 Strijk het yoghurtmengsel uit over de bodem van de taart en druk de snoeptomaatjes erin. Stap 17 Schuif de taartvorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in een half uur tot vijfendertig minuten goudbruin en gaar. Stap 18 Neem de taart uit de oven en laat de taart vijf minuten staan. Stap 19 Verwijder de rand en snijd de taart in punten.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 0 kcal
Eiwit 0 g
Koolhydraten 0 g
Vet 0 g
Waarvan verzadigd 0 g
Trefwoorden
recepten