Ga naar de hoofdinhoud

Hartige galette met appel en pompoen

4 personen Gemiddeld 60 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de rode uien in halve ringen. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de uiringen 15 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht en gekarameliseerd zijn. Snijd intussen de pompoen met schil in hele dunne plakjes. Halveer de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in dunne plakjes. Verkruimel de roquefort en meng met het salieblad door de cottage cheese. Meng de uien erdoor en breng op smaak met peper en zout. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het cottage cheese mengsel over de bodem. Laat 4 cm van de rand vrij. Verdeel de plakjes pompoen en appel er dakpansgewijs over en vouw het vrijgelaten deeg naar binnen. Klop het ei los en bestrijk de rand ermee. Bak in 30-40 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 584 kcal
Eiwit 19 g
Koolhydraten 44 g
Vet 35 g
Waarvan verzadigd 17 g
Trefwoorden receptenappels