DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Griekse courgettekoekjes

Voorgerecht Gemiddeld 30 minuten
(0)
Voorgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Bedek een kom met een schone theedoek en rasp de courgettes op een grove rasp erboven. Voeg ¼ tl zout toe en vouw de theedoek over de courgette heen. Stap 2 Knijp zoveel mogelijk vocht uit de courgette door de theedoek strakker eromheen te draaien. Stap 3 Snipper de ui. Snijd de munt en dille fijn. Verkruimel de feta. Meng de ui, munt, feta, dille, 1 tl komijn, eieren en bloem door de courgette en breng op smaak met peper en zout. Stap 4 Verhit 3 el olie in een koekenpan en schep er een paar lepels courgettemengsel in, duw plat en bak in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Stap 5 Bak zo ook de rest. Breng de yoghurt op smaak met de rest van de komijn, peper en zout en serveer bij de courgettekoekjes om te dippen. Lekker met een schijfje citroen.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 492 kcal
Eiwit 17 g
Koolhydraten 22 g
Vet 37 g
Waarvan verzadigd 11 g
Trefwoorden
recepteneuropa