DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Gnocchi met doperwten pesto

Hoofdgerecht Eenvoudig 30 minuten
(0)
Hoofdgerecht Eenvoudig

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Stap 2 Rasp de schil van de citroen en snijd de vrucht in parten. Rasp de Pecorino op een grove rasp. Pel de knoflook. Stap 3 Breng intussen een pan met water aan de kook en kook de doperwten in 10 minuten gaar. Stap 4 Haal de doperwten uit de pan en pureer 2/3 van de doperwten met de citroenrasp, de helft van de Pecorino, knoflook en de extra vierge olijfolie tot een pesto. Stap 5 Breng op smaak met zout en peper. Stap 6 Kook de gnocchi in het vocht van de doperwten volgens de aanwijzing op de verpakking. Stap 7 Verdeel de cherrytomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Stap 8 Besprenkel met 1 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Plaats 10 minuten in de oven. Stap 9 Breng intussen een pan met water aan de kook en kook de tuinbonen in 5 minuten gaar. Stap 10 Meng de doperwtenpesto en overige doperwten en tuinbonen door de gnocchi en verdeel over de borden. Garneer met de cherrytomaten, overige Pecorino en citroenparten.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Bekijk hoe je dit recept maakt In onze video leggen wij je stap voor stap uit wat je moet doen om dit recept op tafel te krijgen. Eet smakelijk!
Aanvullende benodigdheden - rasp- blender of keukenmachine
Voedingswaarden (per portie)
Energie 356 kcal
Eiwit 14.3 g
Koolhydraten 33.4 g
Vet 16.2 g
Waarvan verzadigd 6.6 g
Trefwoorden
weekmenurecepten