Ga naar de hoofdinhoud

Gestoofde witlof met sinaasappel

4 personen Eenvoudig 20 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Snijd een klein stukje van de onderkanten en halveer de stronkjes witlof in de lengte. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Verhit de boter in een hapjespan en bak de witlof 3 minuten op hoog vuur op de snijkant, zodat ze mooi goudbruin kleuren. Meng het sinaasappelsap, de gembersiroop en sojasaus en schenk bij de witlof. Laat met de deksel op de pan 10-15 minuten op laag vuur stoven tot de witlof gaar is. Neem de pan van het vuur en garneer de witlof met versgemalen peper en het sinaasappelrasp. Lekker met gebakken eendenborst of kipfilet.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 99 kcal
Eiwit 2 g
Koolhydraten 10 g
Vet 5 g
Waarvan verzadigd 3 g
Trefwoorden vegetarischopwarmenrecepten