DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Gemarmerde chocoladetulband

Nagerecht Moeilijk 130 minuten
(0)
Nagerecht Moeilijk

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Verwarm de oven voor op 160 ᵒC. Meng de bloem met het bakpoeder en een ½ tl zout. Stap 2 Meng in een andere kom 100 gr suiker, cacaopoeder en 85 ml water. Roer tot een egale massa. Stap 3 Doe de roomboter samen met de overige suiker en het vanille-extract in een keukenmachine. Klop tot een romig geheel. Stap 4 Voeg 1 voor 1 de eieren toe en blijf kloppen tot deze zijn opgenomen. Stap 5 Spatel de bloem en vervolgens de melk door het mengsel. Schep 200 gr van het beslag bij het cacaomengsel en roer goed. Stap 6 Vet de tulbandvorm in en bestuif met wat bloem. Schep 1 lepel van het chocoladebeslag in de tulbandvorm. Schep daarbovenop 1 lepel vanillebeslag. Stap 7 Door de zwaarte van het beslag verspreidt de vulling zich over de bakvorm. Herhaal tot het beslag op is. Stap 8 Zet 55 - 65 minuten in de oven tot een satéprikker er droog uit komt. Laat 15 minuten rusten. Haal de tulband uit zijn vorm en draai hem om. Stap 9 Smelt op laag vuur de chocolade met de slagroom in een steelpannetje. Laat 15 minuten afkoelen. Stap 10 Giet de chocolade over de tulband en decoreer met kerstchocolaatjes, chocolade-sneeuwamandelen en parels.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - tulbandvorm- keukenmachine- boterkwastje
Voedingswaarden (per portie)
Energie 845 kcal
Eiwit 15 g
Koolhydraten 88 g
Vet 47 g
Waarvan verzadigd 29 g
Trefwoorden
kerstdessertnagerechtrecepten