DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Gemarineerde broccoli met ricottacrème

Bijgerecht Gemiddeld 30 minuten
(5)
Bijgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snijd in kleine stukjes. Halveer de paprika overlangs, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van 1 cm. Stap 2 Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop van het sap van de citroen en 3 el olijfolie een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Stap 3 Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en roerbak de paprika 3-5 minuten. Schep uit de pan op een bord. Stap 4 Roerbak in het achtergebleven bakvet de broccoli 3 minuten. Neem uit de pan en schep met de paprika door de dressing. Laat 15 minuten marineren. Stap 5 Verhit intussen de koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 minuten goudbruin. Stap 6 Klop met een handmixer de ricotta met de feta en de citroenrasp luchtig. Stap 7 Verdeel over een platte schaal, schep de gemarineerde broccoli en paprika erop en garneer met de pijnboompitten en de basilicum. Stap 8 Lekker met platbrood.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - handmixer
Voedingswaarden (per portie)
Energie 351 kcal
Eiwit 14 g
Koolhydraten 7 g
Vet 28 g
Waarvan verzadigd 8 g
Trefwoorden
broccolirecepten