DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Eton mess met boerenroomijs

Nagerecht Gemiddeld 95 minuten
(0)
Nagerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Verwarm de oven voor op 110 ᵒC. Klop de eiwitten in een keukenmachine. Voeg als het mengsel bijna stijf is de suiker toe. Blijf kloppen tot het eiwit glanst. Stap 2 Schep het mengsel in zijn geheel op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 60 minuten in de oven, of totdat de meringue hard is. Laat volledig afkoelen. Stap 3 Klop de slagroom samen met de vanillesuiker lobbig. Snijd de mango in dunne plakken en schep het vruchtvlees uit de passievruchten. Stap 4 Schep 1 of 2 bollen ijs in een mooi glas. Rol de plakken mango op tot sigaartjes en steek ze bij het ijs. Stap 5 Breek stukjes meringue boven het glas en schep er een flinke lepel slagroom overheen. Leg nog wat extra stukken meringue op de slagroom en maak af met passievrucht en een paar blaadjes munt.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 594 kcal
Eiwit 6 g
Koolhydraten 62 g
Vet 23 g
Waarvan verzadigd 6 g
Trefwoorden
dessertnagerechtrecepten