Ga naar de hoofdinhoud

Créme brulée taart met winterthee

8 personen Moeilijk 105 minuten Nagerecht

Ingrediënten

8 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat het taartdeeg ontdooien. Leg de plakjes taartdeeg op elkaar en rol met een deegroller uit tot een cirkel van ø 25 cm. Vet de quichevorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Leg het deeg in de vorm en druk aan, snijd de randjes af. Leg bakpapier op het deeg en vul met de blindbakvulling. Bak de bodem 15 minuten blind, neem de blindbakvulling met het bakpapier uit de bodem en bak nog 5 minuten. Laat helemaal afkoelen. Doe de slagroom, melk en suiker met de thee in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Verwarm de oven voor op 150 °C. Scheid de eieren. Klop de eierdooiers met een handmixer schuimig. (eiwitten worden niet gebruikt) Voeg een klein scheutje van de hete slagroom toe aan het eimengsel en giet daarna het eimengsel al roerend in een dunne straal bij de slagroom. Zet op laag vuur en blijf roeren tot er een dikke crème ontstaat. Schenk de crème in de taartbodem en bak in 30-40 minuten in de oven tot de crème gestold is. Verwarm aan het einde van de oventijd de suiker en honing met 2 el water in een steelpan. Roer niet in de pan maar wals hem af en toe. Laat de suiker smelten en lichtbruin kleuren. Schenk de karamel voorzichtig in een dun laagje op de nog hete taart. Laat helemaal afkoelen tot kamertemperatuur. Decoreer de taart met fruit naar keuze en verse munt.
Aanvullende benodigdheden - quichevorm Ø 22 cm- deegroller- blindbakvulling- handmixer
Voedingswaarden (per portie)
Energie 358 kcal
Eiwit 6 g
Koolhydraten 44 g
Vet 17 g
Waarvan verzadigd 9 g
Trefwoorden taartnagerechtreceptencréme brulée