Ga naar de hoofdinhoud

Bloemkool-kaas pithivier

4 personen Gemiddeld 55 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 C. Verwijder de steelaanzet en het blad van de bloemkool. Kook de hele bloemkool 10 minuten in water met zout. Giet af en laat helemaal uitlekken en afkoelen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en roerbak de prei met de kerrie 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een steelpan en bak al roerend de bloem 2 minuten. Voeg al roerend de melk toe tot de saus indikt. Voeg de kaas en mosterd toe en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout. Laat de kaassaus iets afkoelen. Verdeel de kaassaus over de bloemkool, zodat de bovenkant van de bloemkool gelijkmatig bedekt is. Leg 5 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een cirkel van circa 35 cm . Rol van de rest van het bladerdeeg een cirkel van circa 40 cm . Leg de kleine deegcirkel op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de prei erover. Laat 2 cm van de rand vrij. Leg de bloemkool met de kaassaus op de prei. Dek af met de grote deegcirkel en duw de rand goed aan met een vork. Maak een gaatje bovenin, zodat het stoom kan ontsnappen. Klop het ei los en bestrijk de pitivier ermee. Bak in 20-25 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 1114 kcal
Eiwit 28 g
Koolhydraten 60 g
Vet 83 g
Waarvan verzadigd 53 g
Trefwoorden bloemkoolrecepten