Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zuurkoolstamppot met spekjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zuurkoolstamppot met spekjes
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Bewaar de rest van de aardappelen op een koele, donkere, droge plek zoals een kelder of voorraadkast in een papieren zak, net of open mand. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.
Stap 2
Smelt intussen in een koekenpan 15 g boter. Bak de spekreepjes in 4 min. op een middelhoge stand uit. Laat de zuurkool uitlekken en schep erdoor, en laat afgedekt in 10 min. gaar smoren. Verwarm de melk met de resterende boter.
Stap 3
Giet de aardappelen af. Stamp ze met het melk-botermengsel tot een smeuïge puree. Schep het spek met de zuurkool erdoor. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie494 kcal
- Eiwit16 g
- Koolhydraten48 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd10 g
Trefwoorden
