Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zuurkool-kiploempia’s
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zuurkool-kiploempia’s
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de zuurkool in een vergiet kort onder koud stromend water en laat uitlekken.
Stap 2
Snijd de ui in flinterdunne halve ringen. Snijd de plakjes kipfilet in dunne reepjes en meng met de wortel, ui en ½ el sriracha door de zuurkool.
Stap 3
2Halveer de vellen filodeeg. Bestrijk 8 vellen aan één kant met 3 el zonnebloemolie.
Stap 4
Verdeel iets uit het midden de helft van het zuurkoolmengsel over de vellen en vouw de zijkanten eroverheen.
Stap 5
Rol de vellen op tot loempia’s. Maak er zo nog 8.
Stap 6
Leg de loempia’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de rest van de olie.
Stap 7
Bak in 15-20 minuten goudbruin en knapperig. Keer halverwege.
Stap 8
Meng de mayonaise met de rest van de sriracha en serveer als dip bij de loempia’s.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie463 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten24 g
- Vet36 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
