Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zoetzure Chinese tomatensoep
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zoetzure Chinese tomatensoep
Stap 1
Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, tomatenpuree, gember en 1 eetlepel water circa 3 minuten.
Stap 2
Voeg de bouillon, appelmoes, tomatenblokjes en suiker toe en laat circa 15 minuten pruttelen op een lage stand.
Stap 3
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan, giet de eieren erin en bak een dunne omelet. Snijd de omelet in reepjes.
Stap 4
Meng de maizena in een kommetje met 2 eetlepels water en voeg dit mengsel al roerend toe aan de soep.
Stap 5
Neem de soep van de warmtebron wanneer deze lichtgebonden is. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Serveer met de omelet, taugé en bosui.
