Zoete aardappeltortilla
Ingrediënten
Bereidingswijze Zoete aardappeltortilla
Stap 1
Schil de zoete aardappelen en snijd in dunne plakjes van 3 mm. Verhit 2 el olie in de koekenpan en bak de aardappelplakjes 10 minuten op laag vuur. Schep regelmatig om.
Stap 2
Halveer ondertussen de peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Roer de pindakaas door de melk.
Stap 3
Klop de eieren los en voeg het pindakaas-melkmengsel, seroendeng, 2/3 van de rode peper, 2/3 van de bosuitjes en de zoete aardappel toe. Breng op smaak met peper en zout en schep om.
Stap 4
Verhit de rest van de olie in de koekenpan en schenk het ei-aardappelmengsel er voorzichtig in. Verdeel alle ingrediënten gelijkmatig over de pan.
Stap 5
Laat op laag vuur circa 8 minuten zachtjes bakken tot de bovenkant gestold is. Dek af met een deksel of aluminiumfolie.
Stap 6
Neem de deksel van de pan en leg een groot bord omgekeerd op de tortilla en keer de pan, zodat de tortilla op het bord blijft liggen. Schuif de tortilla omgekeerd terug in de pan en laat nog 5 minuten zachtjes bakken.
Stap 7
Garneer met de rest van de rode peper en de rest van de bosui. Lekker met een groene salade.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie450 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten36 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd7 g
