Zoete aardappelbrownie
Ingrediënten
Bereidingswijze Zoete aardappelbrownie
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 ℃. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Stap 2
Schil de zoete aardappelen en snijd in kleine stukjes. Kook de zoete aardappelen in 15 - 18 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
Stap 3
Hak de dadels grof. Schep de zoete aardappelen met de dadels in een blender en pureer tot een glad mengsel.
Stap 4
Smelt in een steelpan de roomboter met de chocolade. Voeg toe aan het zoete aardappelmengsel.
Stap 5
Klop in een kom de eieren licht en schuimig met een garde.
Stap 6
Meng de espressopoeder en een beetje zout met de bloem en voeg dit vervolgens beetje bij beetje bij de eieren. Roer goed door. Schep er het zoete aardappelmengsel door. Hak 50 gr hazelnoten grof en voeg toe.
Stap 7
Verdeel het mengsel over de bakvorm, bestrooi met de rest van de hazelnoten en bak de zoete aardappelbrownie in 25 minuten gaar.
Stap 8
Bestrooi de brownie warm uit de oven met moccaboontjes zodat de boontjes vast smelten. Laat afkoelen en zeef cacaopoeder over de brownie. Snijd in 12 gelijke stukken.
Aanvullende benodigdheden
- - bakpapier
- - bakvorm 20x30 cm
- - blender
- - zeef
Voedingswaarden
- Energie366 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten35 g
- Vet22 gWaarvan verzadigd12 g
Trefwoorden
