Zeeuwse mosselen met nectarinesalade
Ingrediënten
Bereidingswijze Zeeuwse mosselen met nectarinesalade
Stap 1
Snijd de tomaten elk in zes parten.
Stap 2
Snijd twee bosuitjes in stukjes van twee cm en een bosuitje in flinterdunne ringetjes.
Stap 3
Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water.
Stap 4
Laat ze goed uitlekken en verwijder kapotte mosselen en mosselen die niet vanzelf dichtgaan na een flinke tik op het werkvlak.
Stap 5
Verwarm twee eetlepels olijfolie in een grote (mossel)pan en smoor de plakjes knoflook een minuut zachtjes aan.
Stap 6
Leg de mosselen in de pan en verdeel de paprika, tomaat, stukjes bosui en peterselie ertussen.
Stap 7
Dek de pan af met het deksel en smoor de mosselen in 6-8 minuten gaar, schud de pan af en toe.
Stap 8
Klop intussen in een schaal het sinaasappelsap met drie eetlepels olijfolie tot een dressing.
Stap 9
Was de nectarines onder stromend water en dep ze droog met keukenpapier.
Stap 10
Snijd de nectarines elk in acht partjes en halveer de partjes.
Stap 11
Schep de nectarine met de basilicumblaadjes en ringetjes bosui door de dressing.
Stap 12
Serveer de mosselen in de pan en geef de nectarinesalade erbij.
Stap 13
Lekker met stokbrood.
