Zalmfilet uit de oven met groene asperges en minikrieltjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Zalmfilet uit de oven met groene asperges en minikrieltjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Wrijf de zalmfilets in met zout, peper en citroensap en leg ze in de ovenschaal.
Stap 3
Snijd de helft van de boter in dunne plakjes en leg ze op de zalmfilets.
Stap 4
Verdeel de citroenrasp, dille en bosuitjes erover en eromheen.
Stap 5
Schuif een ingevette ovenschaal met zalm in de oven en laat deze in 20 minuten gaar worden.
Stap 6
Verwarm intussen de resterende boter en olie in een koekenpan en schep de minikrieltjes erdoor.
Stap 7
Doe een deksel op de pan en bak de krieltjes in 8-10 minuten gaar en goudbruin, schep regelmatig om.
Stap 8
Haal de laatste vier minuten het deksel van de pan.
Stap 9
Snijd aan de onderkant van de asperges drie cm af, zodat alle asperges even lang zijn en het houtachtige deel weg is.
Stap 10
Kook de asperges in een hapjespan met ruim kokend water met wat zout in 4-6 minuten beetgaar.
Stap 11
Laat de asperges uitlekken in een vergiet.
Stap 12
Schep de zalmfilets met de bosuitjes en dille op warme borden.
Stap 13
Klop het braadvocht even door en schep het over de zalm.
Stap 14
Schep de asperges en krieltjes ernaast.
