Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Yakitori
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Yakitori
Stap 1
Week de spiesen in koud water om verbranden te voorkomen. Breng de saké (Japanse rijstwijn), sojasaus, mirin (zoete rijstwijn) en suiker aan de kook. Laat op een lage stand indikken tot een stroperige saus. Roer af en toe door. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
Stap 2
Snijd de kip in stukjes van 2 cm.Bestrooi met zout en rijg aan de prikkers. Verhit een barbecue of grillpan. Bestrijk de vleesstokjes met zonnebloemolie en leg ze op het rooster of in de grillpan.
Stap 3
Schroei dicht en bestrijk het vlees dan met de marinade. Bestrijk en draai 5-6 keer tot de spiesjes in 8-10 minuten een mooie kleur hebben en gaar zijn. Bestrooi met de bosui. en het sesamzaad. Serveer de overgebleven marinade als sausje erbij.
Aanvullende benodigdheden
- - 18 spiesen
- - barbecue
- - grillpan
Voedingswaarden
- Energie525 kcal
- Eiwit29 g
- Koolhydraten26 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd8 g
