Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Wafels met vruchtentopping
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Wafels met vruchtentopping
Stap 1
Klop de bloem met de bakpoeder, eidooiers, suiker, gestampte muisjes, een snuf zout en de melk tot een glad beslag. Meng de gesmolten boter erdoor.
Stap 2
Klop in een vetvrije kom de eiwitten tot zachte pieken. Klop niet te ver door, dan worden de wafels taai. Spatel de helft van de eiwitten luchtig door het beslag. Voeg daarna de rest van de eiwitten toe en spatel deze ook luchtig erdoor.
Stap 3
Verwarm het wafelijzer op halve stand. Vet het in en schep wat wafelbeslag in het ijzer. Bak de wafels in 4-5 minuten goudbruin.
Stap 4
Verwarm de vlaaivulling tot lauwwarm. Serveer de warme wafels met de vruchtentopping en bestrooi met poedersuiker.
Aanvullende benodigdheden
- - wafelijzer
Voedingswaarden
- Energie150 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten23 g
- Vet4 gWaarvan verzadigd2 g
