Vleermuis tortilla chips met tomatensalsa
Ingrediënten
Bereidingswijze Vleermuis tortilla chips met tomatensalsa
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Teken een vleermuis ter grootte van 5 cm doorsnee op een vel papier of print een afbeelding. Knip de vleermuis uit.
Stap 2
Leg de tekening op een tortillawrap en knip de vorm van de vleermuizen uit de tortilla. Herhaal dit voor de overige tortillavellen.
Stap 3
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de vleermuizen erover. Bestrijk de vleermuizen met de olie en bestrooi met een beetje zout en wat paprikapoeder.
Stap 4
Bak de tortilla's in het midden van de oven in 10 minuten tot goudbruine en krokante tortillachips.
Stap 5
Halveer de tomaten en rasp ze op een grove rasp. Pel en halveer de ui en rasp grof. Verwijder de steel en de zaadjes van de rode peper en snijd het vruchtvlees zeer fijn. Rasp de groene schil van een halve limoen en pers de vrucht uit.
Stap 6
Meng de tomaat, ui, rode peper tot een saus. Breng op smaak met een beetje rasp en 2 eetlepels sap van de limoen en een beetje zout en versgemalen peper. Serveer de bloedrode saus als dip bij de tortilla vleermuizen.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie149 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten24 g
- Vet4 gWaarvan verzadigd1 g
Trefwoorden
