Vlechtbrood met rucolapesto
Ingrediënten
Bereidingswijze Vlechtbrood met rucolapesto
Stap 1
Pel de knoflook en pers de citroen uit. Pureer met de rucola, basilicum en de walnoten grof met de staafmixer. Meng het citroensap en de olijfolie erdoor en voeg 3 el Old Amsterdam toe. Breng op smaak met versgemalen peper.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het pizzadeeg uit op het bijgevoegde bakpapier. Besmeer het deeg gelijkmatig met de rucolapesto en bestrooi met de rest van de kaas. Rol beide vellen pizzadeeg (zonder het bakpapier) in de lengte op. Halveer de rollen met een mes in de lengte.
Stap 3
Druk de uiteinden van de 4 halve rollen samen en vlecht samen tot een mooi brood. Vouw de uiteinden terug onder het deeg.
Stap 4
Plaats het brood op het bakpapier. Klop het ei los in een kom en bestrijk er het vlechtbrood mee. Bestrooi met amandelschaafsel. Bak het vlechtbrood in de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - bakplaat
Voedingswaarden
- Energie445 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten35 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
