Vissoep op Sardijnse wijze
Ingrediënten
Bereidingswijze Vissoep op Sardijnse wijze
Stap 1
Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en f ruit hierin de ui op middelhoge stand in circa 5 minuten glazig en goudbruin. Voeg de knoflook, chili- en paprikapoeder toe en fruit 1 minuut mee op een lage stand.
Stap 2
Fruit de tomatenpuree kort mee en blus af met de wijn. Breng aan de kook en voeg het mosselkookvocht en de tomatenblokjes toe. Laat deze saus minimaal 15 minuten pruttelen op een lage stand.
Stap 3
Schep de vis en zeevruchten door de saus en leg de mosselen erbovenop. Leg het deksel op de pan en laat de gevulde soep nog circa 10 minuten stoven op een lage stand.
Stap 4
Rol intussen de deegballetjes tussen 2 stukken bakpapier uit tot flinterdunne lapjes. Bestrijk een koekenpan met olijfolie en bak de deeglapjes op een hoge stand in circa 2 minuten om en om lichtbruin.
Stap 5
Schep de soep in kommen en giet een straaltje olijfolie erover. Bestrooi met de citroenrasp en groene kruiden. Serveer met het warme platbrood.
Aanvullende benodigdheden
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie850 kcal
- Eiwit62 g
- Koolhydraten89 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
