Verse worst met rozemarijn en zongedroogde tomaatjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Verse worst met rozemarijn en zongedroogde tomaatjes
Stap 1
Breek of knip de takjes rozemarijn in stukjes. Leg de worst op een snijplank. Rijg een tomaatje aan 1 spies en steek schuin door de opgerolde worst. Prik tussen elke ruimte eerst een tomaat aan de spies, voordat je verder door het vlees steekt. Eindig weer met een tomaatje. Rijg een tomaatje aan de andere spies en steek op dezelfde manier met tomaatjes, maar in tegenovergestelde richting, door de worst. Steek de stukjes rozemarijn tussen de worst en zorg dat ze een beetje klem zitten.
Stap 2
Steek de barbecue aan of verhit een grillpan. Schep de bloemkool om met de olie en 1 eetl. pesto. Gril de worst in ca. 15 min. gaar. Keer regelmatig. Rooster de bloemkoolroosjes naast de worst 15 min. op het rooster.
Stap 3
Kook intussen de pasta beetgaar en spoel koud. Meng met de rest van de pesto, azijn, kappertjes en peterselie in een ruime kom. Schep de bloemkool en veldsla erdoor, breng op smaak met zout en peper en serveer met de worst.
