Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Venkel-bloemkoolsoep met chiligamba’s
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Venkel-bloemkoolsoep met chiligamba’s
Stap 1
Snijd de venkel in blokjes van 1 cm en houd het loof achter. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
Stap 2
Meng de visbouillontabletten met 600 ml kokend water.
Stap 3
Verhit een kookpan met 1 el olijfolie en bak de venkel en bloemkool 5 minuten op hoog vuur. Blus het geheel af met de visbouillon en kokosmelk. Kook het geheel in 15 minuten gaar.
Stap 4
Verhit intussen een pan met 2 el olijfolie en bak de gamba’s op hoog vuur in 5 minuten gaar. Draai het vuur laag en voeg de chilivlokken toe.
Stap 5
Pureer de venkelsoep fijn met een staafmixer. Verdeel de soep over de kommen en leg hier de gamba’s op. Garneer de soep met de gamba chiliolie, loof van de venkel en peper naar smaak.
