Terug naar overzicht
Voor 4 personen
varkenskarbonades met tijm en rode wijn
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze varkenskarbonades met tijm en rode wijn
Stap 1
Ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng de tijm met de knoflook, peterselie, olijfolie en wat peper.
Stap 2
Zout de karbonades en wentel ze in het mengsel. Leg ze in een koekenpan met de rest van het mengsel, zet het vuur hoog en bak de karbonades in 3 minuten per kant net aan gaar. Haal ze uit de pan en schenk de wijn in de pan.
Stap 3
Laat de wijn op laag vuur en zonder deksel in circa 10 minuten indikken tot een bijna stroperige saus. Pas op, het indrogen kan opeens heel snel gaan, voeg dan een drupje water toe. Warm de karbonades nog 2 minuten in de saus en serveer. Lekker met blokjes ovengebakken pompoen.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie490 kcal
- Eiwit31 g
- Koolhydraten1 g
- Vet39 gWaarvan verzadigd8 g
Trefwoorden
