Tortilla met pompoen en geitenkaas
Ingrediënten
Bereidingswijze Tortilla met pompoen en geitenkaas
Stap 1
Verwijder de pitten en draderige binnenkant van de pompoen met een lepel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de uien en snijd in halve ringen.
Stap 2
Halveer de venkel, verwijder de harde kern en snijd in dunne plakken. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Hak de dille fijn.
Stap 3
Verhit de hapjespan en bak het spek uit. Neem het spek uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Fruit de ui in het vet van het spek glazig. Voeg de pompoen en de venkel toe en bak de groente in ongeveer 15 minuten beetgaar.
Stap 4
Klop de eieren los in een ruime kom. Meng er de rode peper en de fijngehakte dille door en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schep de groente bij de eieren en verkruimel er de geitenkaas boven.
Stap 5
Vet de pan in met 2 el olijfolie. Voeg de spekjes toe aan het eimengsel en schep terug in de pan. Laat de tortilla op laag vuur met het deksel op de pan in ongeveer 20 minuten gaar worden.
Stap 6
Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd in dunne plakken. Snijd de tortilla in 8 stukken. Verdeel de plakjes avocado dakpansgewijs over de tortilla en zet vast met een prikker.
Aanvullende benodigdheden
- - hapjespan met deksel
- - 8 cocktailprikkers
Voedingswaarden
- Energie535 kcal
- Eiwit27 g
- Koolhydraten10 g
- Vet42 gWaarvan verzadigd13 g
Trefwoorden
