Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Tomatengalette met geitenkaas
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Tomatengalette met geitenkaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Haal de taartbodem uit de koelkast zodat deze op temperatuur kan komen. Halveer de tomaten. Pel de rode uien en snijd in halve ringen. Ris de blaadjes van de basilicum en snijd de helft fijn. Verkruimel de geitenkaas in stukken van 2 cm.
Stap 2
Rol de taartbodems uit en verdeel de ricotta over de taartbodems tot 1 cm van de rand. Verdeel er de tomaten, rode ui, geitenkaas en gesneden basilicum over. Breng op smaak met zout en peper. Vouw de randen van de bodems 2 cm terug.
Stap 3
Plaats de galettes 20 minuten in de oven. Verdeel wanneer deze nog 5 minuten in de oven moeten de pijnboompitten erover.
Stap 4
Haal uit de oven en garneer met de rest van de basilicumblaadjes.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie921 kcal
- Eiwit23.9 g
- Koolhydraten71 g
- Vet57.4 gWaarvan verzadigd28.5 g
Trefwoorden
